Selecteer Pagina

Steun voor belevingsplek oude molen

door | 30 jan, 2024 | Haven, Nieuws

Belevingsplek

Foto: DeltaPORT Donatiefonds

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft bekendgemaakt aan welke goede doelen het geldelijke steun biedt. Onder meer de belevingsplek van een oude molen wordt ondersteund.

Met het DeltaPORT Donatiefonds willen bedrijven in de haven en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Het fonds geeft geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de omgeving van de haven.

Belevingsplek

Een van de ontvangers van een bijdrage is deze keer de gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon. Zij wil een belevingsplek creëren op de plaats waar in de Portlandpolder bij Rhoon de resten van een uit 1770 daterende watermolen zijn gevonden. Er komen bankjes, informatieborden en later wellicht een openluchttentoonstelling. Dit zodat bezoekers meer kunnen leren over de oude molen en de geschiedenis van het gebied.

Voedselpakketten

Daarnaast heeft het fonds geld beschikbaar gesteld aan de stichting Multicultureel Schiedam voor de aankoop van een bestelbus. Deze stichting helpt minima met allerlei klusjes, zoals kleine verhuizingen en het ophalen en bezorgen van voedselpakketten. Verder ging er een donatie naar de showbrassband Thalia, die in Vlaardingen een straatparade wil houden. Ook werd geld geschonken aan Humanitas voor het organiseren van vakantiekampen voor kinderen uit gezinnen met lage inkomens.

Zie ook: Steun DeltaPORT Donatiefonds aan bunkercomplex

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!