Selecteer Pagina

Steun DeltaPORT Donatiefonds aan bunkercomplex

door | 19 jun, 2023 | Haven, Nieuws

Bunkercomplex

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft met een forse bijdrage het bunkercomplex Biber in Oostvoorne gesteund. Het geld is bestemd voor een maquette.

Het gaat om een maquette van het luchtverdedigingssysteem dat door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog werd ontwikkeld. De maquette heeft de vorm van een tafel en krijgt een plek in de Seeburgbunker, die deel uitmaakt van het Oostvoornse bunkercomplex.

Bunkercomplex

De stichting Biberbunker zet zich in voor het in standhouden van het complex en ‘het vertellen van de historie Van de Duitse oorlogsvoering In het westen van Nederland’. Behalve in Oostvoorne waren er tijdens de Tweede Wereldoorlog drie andere soortgelijke stellingen.

Zonder winstoogmerk

Daarnaast kende het DeltaPORT Donatiefonds steun toe aan de stichting Kinderen van de Voedselbank, de stichting Rotterdams Jazz Orkest en het Kasteel van Rhoon. Met het fonds tonen bedrijven uit de Rotterdamse haven, samen met het Havenbedrijf Rotterdam, hun maatschappelijke betrokkenheid. Het ondersteunt instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie.

Zie ook: DeltaPORT Donatiefonds steunt kamerorkest

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!