Selecteer Pagina

Spectaculaire energiebesparing mogelijk bij Shin-Etsu

door | 11 sep, 2023 | Energie, Nieuws

Bij de fabriek van Shin-Etsu in Rotterdam valt een energiebesparing van 30 procent te realiseren bij de productie van PVC. Dit blijkt uit de Energie Innovatie Studie die het bedrijf heeft laten uitvoeren.

Shin-Etsu produceert in Rotterdam PVC, een kunststof bekend vanwege zijn hoge duurzaamheid een zeer lange levensduur. “Na de chemische reactie ontstaat eerst een slurry, een natte brij van PVC en water die vervolgens wordt gedroogd”, zegt Albert keukens, sustainability manager bij het bedrijf. Uit de Energie Innovatie Studie blijkt dat er bij het drogingsproces veel energie valt te besparen. Zo valt een continu droogproces te realiseren door bijvoorbeeld in plaats van een snelle ‘flashdroger’ gebruik te maken van een optimaliseerde ‘fluid bed-droger’.

Volledig inzicht

Daarnaast leverde de studie nog een lijst andere besparingsmogelijkheden op. “Dankzij de studie hebben we nu volledig inzicht in onze energiehuishouding en kijken we minder naar kleine verbeteringen. We leggen de focus op veranderingen van het hele systeem”, aldus Keukens. Een additioneel voordeel van de studie is het dat het bedrijf tijdig een aanvraag heeft kunnen doen voor uitbreiding van het elektriciteitsnet, die nodig is voor het gebruik van warmtepompen.

Energiebesparing

Het Groningse bedrijf Water & Energy Solutions voert de Energie Innovatie Studie uit. Dit doet het op basis van no cure no pay, die wordt gefinancierd door de provincie Zuid-Holland en wordt uitgevoerd door Deltalinqs.

Zie ook: Baljeu laat zich voorlichten over stoomnetwerk

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!