Selecteer Pagina

Baljeu laat zich voorlichten over stoomnetwerk

door | 1 sep, 2023 | Duurzaamheid, Energie, Nieuws, Opslagtanks, Recycling

Foto: still video LinkedIn

Gedeputeerde Jeannette Baljeu van de provincie Zuid-Holland heeft zich deze week in de haven laten voorlichten over het stoomnetwerk tussen Koole Terminals en Reko. “De industrie laat zien dat ze echt stappen zet.”

Koole Terminals heeft als doel om in 2030 de CO2-uitstoot met de helft te verminderen. De aanleg van een stoomnetwerk met het ernaast gevestigde Reko moet hiervoor een belangrijk deel aan bijdragen. Voor het opwarmen van de opslagtanks kan Koole jaarlijks 3,8 miljoen kuub aan aardgas besparen.

Subsidie voor stoomnetwerk

De provincie Zuid-Holland heeft met een subsidie bijgedragen aan de realisatie van het stoomnetwerk. Gedeputeerde Jeannette Baljeu (VVD) bezocht deze week de terminal van Koole, en nam een kijkje bij het koppelpunt tussen beide bedrijven. “Natuurlijk realiseer ik mij dat er nog veel is te winnen op het gebied van verduurzaming in de haven en in de industrie, ook in Zuid-Holland. Maar de industrie laat zien dat zij echt stappen zet. Als provincie stimuleren we dit en denken we graag mee”, aldus Baljeu op LinkedIn.

Zie ook: Launching customer voor ammoniakterminal Koole

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!