Selecteer Pagina

Specialist in rotating equipment doet dubbele overname

door | 4 okt, 2023 | Maintenance, Nieuws

Rotating Equipment

vlnr: Roger Naebers, Marcel Naebers, Jeffrey Schotvanger en Henk van Tuijl Foto: Facta

Facta, specialist in rotating equipment, maakt bekend twee bedrijven te hebben overgenomen. Het gaat om Naebers Techniek Heerlen BV en Avantec Antriebs- und Pumpentechnik GmbH.

De twee bedrijven zijn per 3 oktober jl. door Facta overgenomen. Facta is een landelijke speler in de service en het onderhoud van rotating equipment. Met de overname zegt het bedrijf zijn positie in Zuidoost-Nederland te versterken en ook ontstaat er hiermee een uitvalsbasis voor het verkennen van de Duitse markt.

Aantal vestigingen

Naebers Techniek Heerlen is thuis in de reparatie en het leveren van elektromotoren en aandrijvingen. Avantec Antriebs- und Pumpentechnik is het Duitse dochterbedrijf van Naebers Techniek Heerlen. Het werkgebied ligt in Zuid-Nederland en Noordrijn-Westfalen. De twee bedrijven zullen hun activiteiten onder de huidige bedrijfsnamen voortzetten op de huidige locatie. Met de overname vergroot Facta het aantal vestigingen naar acht.

Rotating equipment

“We zijn ervan overtuigd dat de bedrijven elkaar perfect aanvullen”, licht Jeffrey Schotvanger toe, eigenaar van Facta. “Met deze krachtenbundeling kunnen we onze gezamenlijke activiteiten verder professionaliseren en onze dienstverlening uitbreiden. Hierdoor kunnen wij onze opdrachtgevers in Zuidoost Nederland nog beter van dienst zijn bij service en onderhoud van rotating equipment. Bovendien biedt deze nieuwe strategische locatie ons kansen om de eerste stap naar het buitenland te zetten.”

Zie ook: Facta draagt kennis over tijdens Maintenance NEXT

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!