Selecteer Pagina

Sluiting fabriek Indorama dreigt

door | 15 apr, 2024 | Chemie, Energie, Nieuws

Sluiting

Foto: Indorama

Het heeft er alle schijn van dat sluiting dreigt voor de fabriek van Indorama Ventures in de Europoort. Het bedrijf heeft voor 208 medewerkers ontslag aangevraagd.

In een onlangs gepubliceerde verklaring laat de Thaise onderneming weten last te hebben van gestegen energie- en loonkosten, toegenomen grondstoffenprijzen en de goedkope import van Chinese plastics. Indorama zegt in gesprek te zijn met de ondernemingsraad over ‘de mogelijke toekomst van de productieactiviteiten in de geïntegreerde productiesite in Rotterdam’.

Ontslag aangevraagd

De voorzitter van de ondernemingsraad van de Rotterdamse vestiging van Indorama zegt tegen het FD dat het bedrijf bij het UWV ontslag voor 208 medewerkers heeft aangevraagd. Hij zegt rekening te houden met het stopzetten van de fabriek. Ook vakbond FNV maakt bekend te vrezen voor sluiting van de plant. Zij houdt deze week een actie om te demonstreren tegen een mogelijke sluiting.

Sluiting slecht teken

“Dit is een heel slecht teken”, reageert directeur Bas Janssen van Deltalinqs in het FD op de eventuele sluiting. “Het bedrijf noemt meerdere redenen in zijn verklaring, maar één daarvan zijn de gestegen energiekosten. Ik zeg daarom: ‘Nederland en Europa, let op uw zaak’.”

Productie verlagen

Indorama nam de Rotterdamse fabriek in 2008 van Eastman Chemicals over. Het produceert er PET voor onder meer frisdrankflessen. Het bedrijf maakte recent bekend zijn totale productie van PET met 10 procent te willen verlagen.

Zie ook: Deltalinqs benadert informateurs

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!