Selecteer Pagina

Sif overweegt recycling monopiles

door | 24 mei, 2024 | Nieuws, Offshore, Recycling

Monopiles

Sif onderzoekt de mogelijkheid om in Rotterdam een fabriek te bouwen, waar gebruikte monopiles worden gerecycled. Het bedrijf werkt hierbij samen met zijn staalleverancier.

Medio deze maand tekenden Sif en staalproducent Dillinger een overeenkomst, die als aanvulling geldt op de al langlopende raamovereenkomst voor de levering van staalplaten. Met de addendum wordt hun partnership versterkt en stelt Sif zijn toegang tot het staal van de producent veilig – dat naar verluidt met lagere emissies wordt gemaakt.

Monopiles recyclen

Daarnaast tekenden de partijen een andere overeenkomst, waarin zij afspreken de bouw van een monopile-recyclingfabriek te onderzoeken. In een eerder stadium is al gewerkt aan een ontwerp hiervan, en nu gaan zij de business case verder vormgeven. De monopile-recycling fabriek moet het gerecyclede staal zo efficiënt mogelijk leveren aan Dillinger, dat er staalplaten van kan maken.

‘Van cruciaal belang’

“Als wereldleider in de productie van monopile-funderingen en langetermijnpartner van Dillinger kunnen we dit partnerschap benutten om zowel ons bedrijf als de groene transformatie te ondersteunen”, licht ceo Fred van Beers van Sif toe. “Deze overeenkomst is van cruciaal belang voor het koolstofvrij maken van materialen zoals staal. Met dit addendum en het MoU tussen Sif Decom en Dillinger ondersteunen de partners de ontwikkeling van staalproductie met lagere emissies en de circulariteit van materialen die worden gebruikt in offshore windfundaties.”

Zie ook: Uitbreiding fabriek Sif op schema

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!