Selecteer Pagina

Uitbreiding fabriek Sif op schema

door | 18 mrt, 2024 | Energie, Nieuws, Offshore

Uitbreiding fabriek

Foto: Sif

De uitbreiding van de fabriek van Sif op de Maasvlakte is halverwege. In juli dit jaar zullen de eerste monopiles van de nieuwe productielijn komen.

Dit verklaarde ceo Fred van Beers van Sif bij de presentatie van de jaarcijfers. Het bedrijf nam in februari vorig jaar de definitieve investeringsbeslissing voor de uitbreiding van de productiefaciliteiten in Rotterdam. De investering hierin bedraagt 328 miljoen euro. “Inmiddels zijn we halverwege. De contouren van de nieuwe fabriek worden zichtbaar. We zijn binnen budget en vorderen zoals we hadden gepland. De eerste monopiles zullen in juli dit jaar van de nieuwe productielijn komen. In januari 2025 zal de nieuwe lijn op volledige snelheid en capaciteit operationeel zijn.”

Uitbreiding activiteiten

Daarnaast heeft Sif stappen op het gebied van duurzaamheid gezet. 19 van de 25 gasgestookte verwarmingsstations zijn vervangen door elektrische inductiesystemen. Dit jaar zullen de overige gasgestookte stations worden vervangen. Ook kiest Sif voor HVO in plaats van diesel als brandstof voor het vervoeren van monopiles op binnenvaartschepen. Het bedrijf kondigt aan zijn activiteiten mogelijk uit te breiden. Naast de productie van windturbinefundaties overweegt het in de decommissioning van windparken en het recyclen van schroot te stappen.

Zie ook: Sif en Ecowende ondertekenen contract

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!