Selecteer Pagina

Shell viert hoogste punt Skyline-project

door | 6 jun, 2023 | Energie, Nieuws, Petrochemie

Skyline-project

Foto: Shell/LinkedIn

Met het plaatsen van een schoorsteen is het hoogste punt bereikt bij het Skyline-project van Shell in Moerdijk. Het bedrijf bouwt sinds ruim twee jaar aan deze upgrade van het complex.

In Moerdijk werkt Shell aan het project Skyline, dat tot een hogere efficiency en minder CO2-uitstoot moet leiden. Bij het project worden zestien oude kraakfornuizen vervangen door acht nieuwe. Deze zijn niet alleen efficiënter, maar zorgen ook voor 10 procent minder CO2-uitstoot.

Skyline-project

Sinds de aankondiging ervan in 2020 wordt gestaag aan Skyline gewerkt. In het voorjaar van 2021 arriveerden de eerste kraakpijpen en begin 2022 werden de voorbereidingen getroffen voor de inzet van een ringkraan die in de zomer van vorig jaar klaar was voor gebruik. In november 2022 werden de eerste grote onderdelen van de nieuwe fornuizen ontvangen.

Technisch complex

Deze week meldt Shell een nieuwe mijlpaal. Richard Zwinkels, general manager van Shell Chemicals Park Moerdijk, in een bericht op LinkedIn: “Trots op deze mijlpaal die we op Shell Chemicals Park Moerdijk vieren. De schoorsteen is geplaatst en hiermee is het hoogste punt van het Skyline-project bereikt. Dit technisch complexe project bouwen wij samen met onze partners. Op naar een veilige opstart en het volgende fornuizenpaar.”

Zie ook: Shell Moerdijk ontvangt eerste grote onderdelen fornuizen

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!