Selecteer Pagina

Shell Moerdijk winnaar veiligheidsaward VOMI

door | 23 jun, 2023 | Nieuws, Petrochemie, Veiligheid

Veiligheidsaward

V.l.n.r. Jean-Pierre Verbraak (Shell), Katrijn Verhaert (ExxonMobil) en Hanno Schouten (Neste). Foto: VOMI

Shell Chemicals Park Moerdijk heeft de VOMI Safety eXperience Award 2022 gewonnen. De veiligheidsaward wordt uitgereikt aan het bedrijf waar werknemers van contractors de beste veiligheid beleven.

Uit eerdere selectierondes waar drie bedrijven overgebleven waar de jury een bezoek aan heeft gebracht. Dit waren Shell Chemicals Park Moerdijk, de site van Neste op de Maasvlakte en de site van ExxonMobil Benelux aan de botlekweg in Rotterdam. Van deze drie onderscheidde Shell zich volgens de jury op het gebied van zichtbaarheid en toegankelijkheid van het management en het actief betrekken van de contractor. Dat zorgt in de praktijk voor een laagdrempelige verhouding tussen contractors en het management op de site.

Veiligheidsaward

De VOMI Safety eXperience Award werd deze week uitgereikt op de Veiligheidsdag In Arnhem. Juryvoorzitter Jop Groeneweg over de award: “Door de jaren heen zien we dat asset owners – de opdrachtgevers van VOMI-leden – steeds dichter naar elkaar groeien als het om veiligheidsbeleving voor de contractors gaat. Op alle locaties wordt de expertise van contractors steeds meer op waarde geschat, goede ideeën worden uitgewisseld, besproken en waar mogelijk geïmplementeerd. Dat op zich verdient al bijzonder veel waardering. De locatie Shell Chemicals Park Moerdijk onderscheidt zich daarbij op het terrein van leiderschap. De site-managers zijn zichtbaar én toegankelijk voor contractors. Dat verlaagt de drempel tussen site management en contractors en zorgt voor een positief veiligheidsklimaat. De award is een fraaie bekroning van het goede werk dat Shell op de locatie Shell Chemicals Park Moerdijk verricht.”

Zie ook: Brandweerkorpsen oefenen bij Shell Moerdijk

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!