Selecteer Pagina

Schade faillissement HHTT richting 1 miljard euro

door | 27 jun, 2023 | Nieuws, Opslagtanks, Petrochemie

De totale geschatte financiële schade van het faillissement van de HES Hartel Tank Terminal (HHTT) loopt richting 1 miljard euro. De gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam behoren tot de schuldeisers.

Het totale bedrag aan vorderingen bedraagt ongeveer 240 miljoen euro. Tel daar de vorderingen van de banken (300 miljoen euro) en de verloren investering van HES International (ongeveer 400 miljoen euro) bij op en de totale geschatte financiële schade komt uit op ongeveer 1 miljard euro. Dit bericht het FD, dat inzage heeft gehad in de lijsten met ingediende vorderingen door de curator bij de rechtbank.

Vorderingen

Met een bedrag van 138 miljoen euro is BP een van de grootste schuldeisers. Het bedrijf moet zijn producten nu op een andere locatie dan de nieuwe gebouwde terminal opslaan. Ook twee aannemers hebben grote vorderingen: Randridge eist 35 miljoen euro voor het plaatsen van elektrische installaties en Ivens 30,7 miljoen euro voor de bouw van opslagtanks.

Misgelopen inkomsten

De gemeente Rotterdam is ook een van de schuldeisers, met een vordering van circa 7 miljoen euro. Dit betreft misgelopen inkomsten uit OZB en precariorechten. Het Havenbedrijf Rotterdam vordert zo’n 2 miljoen euro. Het heeft een kade aangelegd, en HHTT moet het havenbedrijf huur voor de grond betalen en een vergoeding voor de kade.

Zie ook: HES Hartel Tank Terminal failliet

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!