Selecteer Pagina

Samenwerking voor duurzame vliegtuigbrandstof

door | 15 mei, 2024 | Duurzaamheid, Haven, Nieuws

Duurzame vliegtuigbrandstof

V.l.n.r.: Marielle Chartier (Port of Rotterdam), Nico van Dooren (Port of Rotterdam), Wilma van Dijk (Rotterdam The Hague Airport) Daan van Dijk (Rotterdam The Hague Airport). Foto: Port of Rotterdam

Rotterdam The Hague Airport en het Havenbedrijf Rotterdam hebben een intentieovereenkomst gesloten voor het ontwikkelen van toeleveringsketens voor duurzame vliegtuigbrandstof. Ook willen beide partijen kennis delen.

De bijeenkomst werd gesloten op de World Hydrogen Summit in Rotterdam. Voor het verduurzamen van de luchtvaart wordt onder meer gekeken naar de inzet van duurzame vliegtuigbrandstoffen (SAF). Een andere mogelijkheid is het vliegen op elektriciteit, die in batterijen is opgeslagen. Ten derde is groene waterstof een duurzame energiedrager. Rotterdam The Hague Airport (RTHA) ziet perspectief in alle drie de richtingen.

Duurzame vliegtuigbrandstof

In de Rotterdamse haven produceren verschillende partijen duurzame kerosine en waterstof. Een aantal bedrijven heeft aangekondigd nieuwe fabrieken te bouwen. RTHA geldt als een relatief kleine luchthaven waar ruimte is voor innovatie. Er is een kleine vloeibare-waterstofopslag in ontwikkeling en er lopen meerdere waterstofprojecten.

Partners welkom

De luchthaven en het havenbedrijf zijn gestart met het uitvoeren van een onderzoek naar de volumeverwachtingen richting 2050. Beide stellen op zoek te zijn naar partners. Partijen die een bijdrage kunnen leveren, worden uitgenodigd om met RTHA of het Havenbedrijf Rotterdam contact op te nemen.

Zie ook: Cruiseschip HAL test biobrandstof

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!