Selecteer Pagina

Protest Extinction Rebellion bij Havencongres

door | 17 apr, 2024 | Haven, Nieuws

Extinction Rebellion

Foto: Management Producties

Een aantal leden van Extinction Rebellion heeft gedemonstreerd bij de ingang van het Havencongres Rotterdam. Er werd onder meer geageerd tegen het Havenbedrijf Rotterdam.

Als gevolg van de demonstratie kwamen verschillende congresbezoekers door de zij-ingang naar binnen van Hal4 aan de Maas, waar het Havencongres Rotterdam dit jaar werd gehouden. Het is voor het eerst dat Extinction Rebellion bij het Havencongres Rotterdam demonstreert. In december vorig jaar voerde de groep actie in de Rotterdamse haven, toen het toegangswegen blokkeerde.

Protest Extinction Rebellion

Op het Havencongres was vergroening een van de belangrijkste thema’s die werd besproken. Zo pleitte Victor van der Chijs, voorzitter van Deltalinqs, voor het behoud van de licence to operate van het Rotterdamse industriële cluster. Vivienne de Leeuw, cfo van het Havenbedrijf Rotterdam, brak een lans voor het vinden van een balans tussen de ontwikkeling van de haven en de kwaliteit van de leefomgeving. Ook aan het woord op het congres kwamen Pauline Buitink (Shell) en An Lemaire (The Chemours Company).

In Europoort Kringen volgende maand een uitgebreid verslag van het Havencongres Rotterdam.

Zie ook: Haven Rotterdam moet radicaal veranderen

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!