Selecteer Pagina

Partijen bundelen krachten in nieuwe techniekopleiding

door | 5 mrt, 2024 | Nieuws, Opleidingen

Techniekopleiding

Archieffoto Techniek College Rotterdam

Het Techniek College Rotterdam en het Scheepvaart en Transport College (STC) zijn samen met vijf grote bedrijven een nieuwe techniekopleiding begonnen. ElektrotechniekPlus moet jongeren in vier jaar tijd klaarstomen voor een vaste baan.

“We zitten met een idioot tekort aan technische mensen”, verklaart Marc Meijer van het Techniek College Rotterdam in het AD. Het aantal vacatures in de haven en industrie loopt in de duizenden, schat hij. Daarom is de onderwijsinstelling samen met het STC, Shell, bp, ExxonMobil, SPIE Nederland en Equans een eigen techniekopleiding begonnen. De noodzaak aan nieuwe arbeidskrachten is dermate groot dat onderwijs en bedrijven hierin niet concurreren maar samenwerken. De opleiding belooft leerlingen een baangarantie in de industrie bij gerenommeerde bedrijven.

Voordelen techniekopleiding

“We zullen de jongeren warm moeten maken voor de techniek, ze kunnen kiezen uit zoveel andere mogelijkheden”, verklaart Ellen Lok van STC Brielle. Leerlingen moeten daarom worden aangetrokken met het vooruitzicht om in een hypermodern gebouw les te krijgen, er is een spaarprogramma voor een scooter of rijbewijs en er kan ‘een flink salaris’ worden verdiend. Meijer denkt dat een jonge beginner zo’n 3.000 euro per maand aan salaris zou kunnen opstrijken. Daarnaast zeggen Lok en Meijer buiten de gebaande paden te willen kijken. “Bij de havisten bijvoorbeeld. Dat ze kiezen voor een studie met mogelijkheden”, zegt Meijer.

Zie ook: Studenten werken aan de energietransitie

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!