Selecteer Pagina

Opslagtanks voor pyrolyse-olie-upgrader

door | 14 jul, 2023 | Energie, Nieuws, Petrochemie

Pyrolyse-olie-upgrader

Foto: still video Shell/LinkedIn

Bij Shell Chemicals Park Moerdijk zijn drie nieuwe opslagtanks aangekomen voor de pyrolyse-olie-upgrader die er wordt gebouwd. Arma Tankbouw uit Hendrik-Ido-Ambacht leverde de opslagtanks.

De drie opslagtanks arriveerden vorige week bij het complex van Shell in Moerdijk. De zomerstorm Poly zorgde ervoor een dag vertraging, maar uiteindelijk kwamen de opslagtanks veilig aan toen de wind was gaan liggen.

Grootste opslagtanks

De drie tanks hebben een diameter van respectievelijk 22 meter, 12 meter en 5 meter en ze zijn 25 meter, 20 meter en 9 meter hoog. Er was een 650 tons kraan nodig om de twee grootste opslagtanks op hun plaats te zetten. In de opslagtanks gaat Shell onbehandelde en behandelde pyrolyse-olie en afvalproducten opslaan.

Pyrolyse-olie-upgrader

Shell investeert 70 miljoen euro in de bouw van de pyrolyse-olie-upgrader. Deze fabriek kan de kwaliteit van pyrolyse-olie verbeteren, zodat de olie weer opnieuw in de fabrieken van Shell kan worden gebruikt. Pyrolyse-olie is een vloeistof die uit moeilijk te recyclen plastic wordt gewonnen. Dankzij een project als dit kan de chemische industrie moeilijk te recyclen plastics omzetten in ‘nieuwe en nuttige producten’, aldus Shell. Shell zegt voor dit project samen te werken met klanten en partners.

Zie ook: Shell Moerdijk winnaar veiligheidsaward VOMI

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!