Selecteer Pagina

Opslagtanks voor hernieuwbare producten

door | 8 aug, 2023 | Duurzaamheid, Nieuws, Opslagtanks

Koole Terminals heeft bij haar terminal in Liverpool vier opslagtanks gereed gemaakt voor de opslag van hernieuwbare producten. Het bedrijf zegt hiermee in te spelen op de vraag vanuit de markt.

De vier nieuwe tanks bieden Koole naar eigen zeggen flexibiliteit omdat deze een buffer vormen voor fluctuaties in vraag en aanbod. “Op het juiste moment konden wij met een klant in zee gaan om het project te ontwikkelen”, verklaart Virgil Veira van Koole Terminals. In overleg met deze klant werden modificaties aan de opslagtanks toegepast.

Hernieuwbare producten

In de opslagtanks zal gebruikt frituurvet worden opgeslagen. “De oplossing maakt het mogelijk om de verzamelde olie te filteren, wat het makkelijker maakt om deze in de fabriek van de klant te verwerken”, aldus Ronald Thorissen van Koole. “Wij zijn erg trots met het resultaat”, zegt hij. De opslagtanks zijn in juni opgeleverd. De klant van Koole  heeft inmiddels aangegeven behoefte te hebben aan meer van zulke tanks. Volgens Koole zijn er mogelijkheden om bij de Regent Road Terminal in Liverpool verder uit te breiden met opslagtanks voor ‘groene’ producten.

Zie ook: Launching customer voor ammoniakterminal Koole

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!