Selecteer Pagina

Opnieuw twee energiecentrales in Tsjechische handen

door | 23 mei, 2023 | Energie, Nieuws

Energiecentrales

MaasStroom (foto: EP NL)

Het Tsjechische energiebedrijf EPH heeft twee Rotterdamse gasgestookte energiecentrales overgenomen. Eerder dit jaar verwierf het ook al twee energiecentrales.

EP Netherlands, dochteronderneming van EPH, neemt MaasStroom in Pernis over. Dit is een gasgestookte energiecentrale met een capaciteit van 426 megawatt. Ook verwerft de Tsjechische onderneming de helft van de aandelen van Enecogen, een gasgestookte energiecentrale in de Europoort met een capaciteit van 910 megawatt. Voor de overige 50 procent blijft deze centrale in handen van Eneco.

Overname energiecentrales

In januari dit jaar verwierf EP Netherlands ook al twee Nederlandse energiecentrales. Het ging om de Rijnmond-energiecentrale bij Pernis, met een capaciteit van 800 megawatt. Ook nam het Tsjechische bedrijf de Sloecentrale in Zeeland over, die een capaciteit van 870 megawatt heeft. Het bedrijf zegt hiermee een solide basis te leggen voor een langdurig verblijf in Nederland.

Voortzetten van expansie

“Wij zijn verheugd om onze expansie op de Nederlandse energiemarkt voor flexibele opwekkingscapaciteit voor te kunnen zetten. Het aanbod van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen neemt snel toe. Moderne gasgestookte centrales met een lage uitstoot leveren het noodzakelijke flexibele vermogen aan het energiesysteem. EP Netherlands zet zich in voor de doelstellingen van de energietransitie en streeft ernaar om de efficiency van de huidige assets verder te verbeteren”, zegt Niels Unger, ceo van EP Netherlands.

Zie ook: Battolyser levert eerste Battolyser

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!