Selecteer Pagina

Battolyser levert eerste Battolyser

door | 9 mei, 2023 | Energie, Nieuws, Waterstof

Battolyser

Foto: RWE/LinkedIn

Het in Schiedam gevestigde Battolyser Systems heeft de eerste Battolyser op industriële schaal geleverd. De eerste afnemer is RWE in de Eemshaven.

De Battolyser wordt geplaatst bij de Magnum-energiecentrale van RWE in de Eemshaven. Het is de eerste unit op industriële schaal die de producent in Schiedam heeft gebouwd. Daarmee is het systeem nu ook commercieel beschikbaar voor andere geïnteresseerde partijen.

Twee functies Battolyser

Met het apparaat kan zowel waterstof worden geproduceerd als energie opgeslagen. Battolyser zegt de enige aanbieder te zijn van een apparaat dat deze beide functies in zich heeft. Het stelt gebruikers in staat om te kunnen schakelen tussen de productie van waterstof en het opslaan van energie. Ze hebben daarbij het voordeel van zowel efficiency als flexibiliteit, aldus het bedrijf.

Versnelling

“We zijn trots dat we onderdeel zijn van het consortium van partijen als Vattenfall, Orsted, Proton Ventures, Yara International en het Waddenfonds om dit alles te supporten. Dit zijn de uitvindingen die we nodig hebben voor een versnelling van de energietransitie”, zegt Marinus Tabak op LinkedIn, hoofd central asset management bij RWE.

Zie ook: De nood die een deugd werd

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!