Selecteer Pagina

Opnieuw overname Boels

door | 12 mrt, 2024 | Maintenance, Nieuws

Overname

Boels Rental laat opnieuw weten een overname te doen. Dit keer heeft het zijn oog op Riwal laten vallen.

Boels Rental maakt deze week de geplande overname van Riwal bekend. Dit uit Dordrecht afkomstige verhuurbedrijf telt 65 vestigingen en heeft ongeveer 1.200 mensen in dienst. De omzet bedraagt circa 310 miljoen euro. In totaal beschikt Boels na de overname over ongeveer 830 filialen in 27 landen, een gecombineerde vlootwaarde van 3,6 miljard euro en het heeft bijna 8.500 medewerkers in dienst.

Voordelen overname

Met de overname zegt Boels zijn aanwezigheid in bestaande markten te versterken en ook kan het geografisch uitbreiden. De overname opent deuren naar nieuwe Europese markten voor Boels, zoals Spanje en Frankrijk. Ook buiten Europa heeft Riwal vestigingen, in onder meer India en Qatar. Daarnaast versterkt de overname de financiële slagkracht en wendbaarheid van Boels, aldus het bedrijf.

Geëlektrificeerd

Ook is de expertise van Riwal op het gebied van hoogwerkers van meerwaarde voor Boels. Doordat de vloot van Riwal voor meer dan 60 procent is geëlektrificeerd, draagt de overname volgens Boels ook bij aan zijn duurzaamheidsdoelstellingen. “Met een gecombineerde vloot van meer dan 55.000 hoogwerkers, aangevuld met specialistische kennis en expertise, kunnen wij een ongeëvenaarde dienstverlening en service bieden waardoor onze klanten altijd door kunnen met hun project. Ongeacht hun uitdaging”, aldus Pierre Boels, ceo Boels Rental.

Het Limburgse familiebedrijf Boels is de afgelopen jaren hard gegroeid door een serie aan overnames. Zo nam het vorig jaar pompendistributeur Eekels Pompen over en verwierf het in 2019 het Finse verhuurbedrijf Cramo.

Zie ook: Alles rondom (industriële) verhuur onder een dak

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!