Selecteer Pagina

Opleiders gaan samenwerken

door | 6 mrt, 2024 | Nieuws, Opleidingen

Opleiders

Sandra de Bont, directeur van VOTOB Academy en Niels Korst, directeur opleiden van VAPRO

VAPRO en VOTOB Academy maken bekend te gaan samenwerken. Volgens de opleiders ontstaan daardoor synergievoordelen.

VAPRO is aanbieder van opleidingen voor operators in de proces-en maakindustrie. VOTOB Academy richt zich met opleidingen en trainingen op de tankopslagsector. Het heeft het erkende keuzedeel Tankopslag ontwikkeld.

Aanbod opleiders

Door een samenwerking aan te gaan, ontstaan synergievoordelen, verwachten VAPRO en VOTOB Academy. VAPRO kan klanten het keuzedeel Tankopslag aanbieden als onderdeel van de modulaire VAPRO A-en B-opleiding, en VOTOB Academy kan de modulaire VAPRO-opleiding aanbieden aan relaties, die niet per se een mbo-opleiding met verplichte contacturen willen volgen. Bijvoorbeeld omdat de omstandigheden op de terminal niet toelaten om een of meerdere medewerkers een klassikale opleiding te laten volgen. Dan biedt het flexibele karakter van de modulaire VAPRO-opleiding met het keuzedeel Tankopslag uitkomst, die leidt tot het VAPRO-diploma, aldus de twee opleiders in een persbericht.

Instroom

Daarnaast gaat VOTOB Academy samenwerken met VAPRO Recruitment voor de instroom van operators. Via de modulaire VAPRO-opleiding worden zij tot vakbekwame operators opgeleid. “In alle gevallen”, stellen VAPRO en VOTOB Academy, “leidt de samenwerking tot gekwalificeerde medewerkers die vakbekwaam zijn en een zelflerend vermogen hebben ontwikkeld. Ze zijn snel inzetbaar op meerdere plekken op de werkvloer en dragen bij aan een efficiënte en veilige werkomgeving.”

Zie ook: Partijen bundelen krachten in nieuwe techniekopleiding

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!