Selecteer Pagina

Opdracht voor verwijderen monopiles

door | 15 feb, 2024 | Nieuws, Offshore

Monopiles

Foto: Jumbo Offshore

Jumbo Offshore uit Schiedam wordt ingeschakeld voor het verwijderen van monopiles van een offshore windpark bij Taiwan. Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt.

Het gaat om het Yunlin Offshore Windpark dat in de Straat van Taiwan is gebouwd. Jumbo Offshore wordt door Yunneg Wind Power ingeschakeld voor het verwijderen van monopiles uit dit windpark. De fundaties zitten ongeveer drie meter in de zeebodem. Om deze te verwijderen, zet het Schiedamse bedrijf het kraanschip Fairplayer in, dat geschikt is voor het hijsen en vervoeren van zware objecten.

Monopiles snijden en hijsen

Het schip zal worden uitgerust met een onder watersnij- en hijs-tool. Hiermee kan het de monopiles in verschillende delen verwijderen. Deze worden dan in het 1.400 vierkante meter grote vrachtruim van het schip gehesen voor transport naar een lokale Taiwanese haven. De Fairplayer zal de monopile-delen daar naartoe vervoeren.

‘Zeer dankbaar’

“We zijn sinds 2021 actief voor dit project, voor het transport en de installatie van overgangsstukken. Deze rol zullen wij in 2024 blijven vervullen. De toekenning van deze extra scope toont vertrouwen in onze prestaties, projectmanagement, engineering en installatiecapaciteiten, waarvoor we onze klant zeer dankbaar zijn”, verklaart Milad Sheikhi, head of sales and business development bij Jumbo Offshore.

Zie ook: ‘Financiering uitbreiding Sif niet in gevaar’

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!