Selecteer Pagina

‘Financiering uitbreiding Sif niet in gevaar’

door | 5 jan, 2024 | Energie, Nieuws, Offshore, Petrochemie

Uitbreiding

Empire Offshore Wind heeft de levering van 84 monopiles door Sif afgezegd. Volgens de monopileproducent komt de financiering van de uitbreiding van de productielocatie in Rotterdam hierdoor niet in gevaar.

Empire Offshore Wind, een joint venture tussen BP en Equinor, had bij Sif een order geplaatst voor de levering van 84 monopiles. Deze waren bestemd voor het offshore windpark Empire Wind 2 in de Verenigde Staten. Ook onderhandelde het bedrijf over de levering van 84 transitiestukken voor het project. ‘Economische omstandigheden’ nopen BP en Equinor er echter toe op hun plannen terug te komen.

Uitbreiding Maasvlakte

Het leveringscontract tussen Empire Offshore Wind en Sif is opgezegd. Sif laat weten recht te hebben op annuleringskosten, die het verder niet specificeert. Ook maakt het bekend dat het beëindigen van het contract gevolgen heeft voor de productieplanning in 2025 en 2026. Het contract voor de levering voor een ander windproject (Empire Wind 1) van Empire Offshore Wind blijft intact. De annulering heeft geen gevolgen voor de financiering van de uitbreiding van de productiefaciliteiten op de Tweede Maasvlakte in Rotterdam, aldus Sif. “Empire Wind 1 blijft, zoals oorspronkelijk gepland, het lanceringsproject voor onze onlangs uitgebreide productiefaciliteit op Maasvlakte 2, waarvan de productie eind juli 2024 start. De eerste staalleveringen voor dit project worden verwacht in januari en februari 2024”, zegt ceo Fred van Beers van Sif.

Zie ook: Sif en Ecowende ondertekenen contract

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!