Selecteer Pagina

Ook Tennet presenteert wensenlijstje

door | 9 aug, 2023 | Infrastructuur, Nieuws

Wensenlijstje

Foto: Tennet

In navolging van diverse andere organisaties maakt ook Tennet kenbaar aan welke zaken het nieuwe kabinet voorrang zou moeten verlenen. Zo staat op het wensenlijstje dat voorrang moet worden gegeven aan uitbreiding van het elektriciteitsnet.

Manon van Beek, ceo van Tennet, vergelijkt de uitdaging waarvoor de netbeheerder staat met de aanleg van de Deltawerken. Waar de aanleg hiervan 43 jaar vergde, heeft Tennet niet meer dan 22 jaar om het elektriciteitsnet met vele kilometers uit te breiden.

Wensenlijstje

Deze week presenteert Tennet een lijstje met zeven wensen, gericht op de politieke partijen die nu bezig zijn met het schrijven van de verkiezingsprogramma’s. De netbeheerder heeft graag dat energieinfrastructuurprojecten voorrang krijgen bij het verkrijgen van stikstofruimte. “Zonder de mogelijkheid tot uitbreiding en ontwikkeling van het elektriciteitsnet is de gewenste energietransitie onhaalbaar. Dit beperkt ook de groei van de woningbouw en verduurzaming van de economie”, aldus Tennet. Daarnaast roept de netbeheerder op om met behulp van batterijen de drukte op het elektriciteitsnet te verlichten en wil zij dat er grond wordt gereserveerd voor de aanleg van hoogspanningsstations.

Zie ook: ‘Energietransitie moet tempo behouden’

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!