Selecteer Pagina

‘Energietransitie moet tempo behouden’

door | 3 aug, 2023 | Duurzaamheid, Energie, Haven, Nieuws

Foto: Havenbedrijf Rotterdam/Martens Multimedia

Het Havenbedrijf Rotterdam vindt dat de energietransitie geen tempo mag verliezen. Het vraagt aandacht voor de remmende werking van de stikstofproblematiek.

In een brief richt het Havenbedrijf Rotterdam zich tot de commissies van de verschillende politieke partijen die nu de verkiezingsprogramma’s schrijven voor de Tweede Kamerverkiezingen in november. In het schrijven roept het havenbedrijf op om de energietransitie ‘volledige prioriteit’ te geven. In de Rotterdamse haven kunnen nu lopende projecten voor 40 procent bijdrage aan de nationale doelen. Daarom noemt het havenbedrijf het essentieel dat deze projecten versneld worden uitgevoerd.

Remmende werking op energietransitie

Het gaat hierbij onder meer om de aanleg van de Delta Rijn Corridor, de buisleidingenbundel voor waterstof en CO2 die Rotterdam met Moerdijk, Chemelot en Noordrijn-Westfalen gaat verbinden. Daarnaast vraagt het Havenbedrijf opnieuw aandacht voor de remmende werking van de stikstofproblematiek op de energietransitie. In de haven van Rotterdam dreigen projecten met een totale investeringswaarde van minstens 8 miljard euro vertraging op te lopen of niet door te gaan.

Zie ook: Havenbedrijf opnieuw hoofdsponsor Luxor Theater

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!