Selecteer Pagina

Ontmanteling offshore windparken

door | 18 jan, 2024 | Duurzaamheid, Nieuws, Offshore

Ontmanteling

Foto: Danny Cornelissen

Ballast Nedam en Sif  willen een joint venture starten dat zich richt op de ontmanteling van verouderde offshore windparken. Het nieuwe bedrijf zal de naam BNS Decom dragen.

Hiertoe hebben Ballast Nedam en Sif een memorandum of understanding (MOU) ondertekend. Met het bedrijf BNS Decom willen zij ‘de ultieme leverancier worden van turnkey oplossingen voor asset-beheerders’. In de samenwerking richt Ballast Nedam zich op alle offshore activiteiten, terwijl Sif verantwoordelijk wordt voor het ontvangen en verwerken van offshore componenten. Het staal van windturbines valt te hergebruiken, terwijl het staal van de monopiles voor de productie van nieuwe monopiles kan worden benut.

Veilige ontmanteling

De twee bedrijven stellen over de randvoorwaarden te beschikken voor de veilige, efficiënte en economisch haalbare ontmanteling van offshore windparken. Volgens Sif en Ballast Nedam zal het nog enkele jaren duren voordat het ontmantelen van offshore windparken op gang komt. Toch sorteren zij hier nu vast op voor zodat ze er klaar voor zijn wanneer deze markt zich verder ontwikkelt.

Zie ook: ‘Financiering uitbreiding Sif niet in gevaar’

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!