Selecteer Pagina

Onderzoek naar hepteen-incident

door | 5 jan, 2022 | Archief, Opslagtanks, Veiligheid

English translation ->

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat een hepteen-incident onderzoeken. Die vond plaats bij een chemicaliëntanker in de Europoort.

Het gaat om een explosie in de ladingtank van de chemicaliëntanker Sarah Wonsild medio december in de Europoort. Het vaartuig vervoerde hepteen en was op weg naar de haven. Door een nog onbekende oorzaak – wellicht door druk of een explosie – scheurde een van de met hepteen gevulde tanks. 

Hepteen-incident

Er vielen geen gewonden. Het schip is na het incident gelost, gereinigd en mogelijk moesten er reparaties worden uitgevoerd. Het ligt bij de terminal van Vopak in de Europoort.

Kwestie

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat zich nu over de kwestie buigen. Het is niet bekend wanneer de resultaten van het onderzoek naar buiten worden gebracht.

Zie ook: Onderzoek naar veiligheid omwonenden uitgebreid

English translation

Investigation into heptene incident

The Dutch Onderzoeksraad voor Veiligheid is going to investigate a heptene incident. It took place at a chemical tanker in the Europoort.

It concerns an explosion in the cargo tank of the chemical tanker Sarah Wonsild in mid-December in the Europoort. The vessel was carrying heptene and was on its way to the port. Due to an as yet unknown cause – perhaps pressure or an explosion – one of the tanks filled with heptene ruptured.

Incident

There were no casualties. After the incident, the ship was unloaded, cleaned and repairs may have been necessary. It is moored at the Vopak terminal in the Europoort.

Investigation

The Dutch Onderzoeksraad voor Veiligheid will now look into the matter. It is not known when the results of the investigation will be made public.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!