Selecteer Pagina

Nieuwe reinigingstechniek voor vervuilde leidingen

door | 20 jun, 2023 | Innovatie, Maintenance, Nieuws

Vervuilde leidingen

Afbeelding: Mourik

Mourik introduceert een nieuwe technologie in Europa voor het reinigen van verstopte of vervuilde leidingen. Bij het gebruik ervan is beduidend minder water nodig.

Het bedrijf heeft de exclusieve rechten om deze gepatenteerde techniek in Europa te gebruiken. Hydrokinetics, zoals de technologie heet, maakt gebruik van pulserende drukgolven die de vervuiling breken en deze onder druk uit de leidingen of warmtewisselaar duwen. Volgens Mourik is deze techniek duurzamer dan traditionelere vormen van schoonmaken omdat tot 90 procent op het watergebruik wordt bespaard, met minder afvalwater tot gevolg.

Reinigen vervuilde leidingen

Een ander voordeel van deze technologie is dat leidingen niet hoeven te worden ontmanteld en weer in elkaar worden gezet om te kunnen reinigen. Dat levert tijdsbesparing op; medewerkers kunnen sneller op andere reinigingswerk werkzaamheden worden ingezet, aldus Mourik. “Tijdsbesparing betekent vanzelfsprekend ook kostenbesparing en dit maakt de techniek daarom ook kostenefficiënter dan gangbare reinigingsmethode”, zo meldt het bedrijf.

Zie ook: Mourik introduceert spraakgestuurde hightech-helm

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!