Selecteer Pagina

Nieuwe Havenman van het Jaar: Jan Overdevest

door | 16 dec, 2022 | Haven, Nieuws

Jan Overdevest (foto: Deltalinqs)

English translation ->

Jan Overdevest, ceo van de Waalhaven Group, is verkozen tot Havenman van het Jaar 2022. Hij is de 42ste havenprominent die de onderscheiding krijgt uitgereikt.

Het familiebedrijf Waalhaven Group is ruim vijftig jaar actief in de haven van Rotterdam. Het is thuis in de logistieke dienstverlening voor volle en lege containers. Het bedrijf heeft vier terminals in de Rotterdamse regio en een in Born (Lb). De groep biedt binnenvaartverbindingen aan tussen Rotterdam, Antwerpen en het achterland.

Havenman van het Jaar

Overdevest dankt de verkiezing aan de aankondiging van een nieuw depot voor lege containers op de Maasvlakte. Daarnaast heeft de Waalhaven Group samen met Matrans een aanvraag gedaan voor de bouw van een containerterminal, ook op de Maasvlakte. De jury van de stichting Havenman van het Jaar noemt de groeistrategie van het bedrijf ‘ambitieus maar behoedzaam’ en ziet het als een stabiele speler in de Rotterdamse haven.

Ambassadeur

Ook waardeert de jury zijn inzet voor de haven. Overdevest is ambassadeur van het Deltalinqs Climate Program, waar hij zich inzet voor een duurzame manier van transport en overslag in de haven. De Waalhaven Group is zelf bezig om zijn terminals te elektrificeren.

Overdevest volgt Bart Leenders op, die vorig jaar deze eer ten beurt viel. Hij krijgt de prijs traditiegetrouw op de tweede maandag van het nieuwe jaar overhandigd.

Zie ook: Test met waterstofterminaltrekker in Waalhaven

English translation:

New Havenman van het Jaar: Jan Overdevest

Jan Overdevest, ceo of the Waalhaven Group, has been elected Havenman van het Jaar (Port Man of the Year) 2022. He is the 42nd port promoter to receive the award.

The family business Waalhaven Group has been active in the port of Rotterdam for over 50 years. It is at home in logistics services for full and empty containers. The company has four terminals in the Rotterdam region and one in Born (Lb). The group offers barge connections between Rotterdam, Antwerp and the hinterland.

Empty containers

Overdevest owes the election to the announcement of a new depot for empty containers on the Maasvlakte. In addition, the Waalhaven Group applied together with Matrans for the construction of a container terminal, also on the Maasvlakte. The jury of the Havenman van het Jaar Foundation called the company’s growth strategy “ambitious but cautious” and saw it as a stable player in the port of Rotterdam.

Ambassador

The jury also appreciates his commitment to the port. Overdevest is ambassador of the Deltalinqs Climate Program, where he is committed to a sustainable way of transport and transhipment in the port. The Waalhaven Group itself is in the process of electrifying its terminals.

Overdevest succeeds Bart Leenders, who received this honour last year. He is traditionally presented with the award on the second Monday of the new year.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!