Selecteer Pagina

Mogelijk Tasmaanse groene waterstof naar Rotterdam

door | 6 jul, 2023 | Energie, Nieuws, Waterstof

Tasmaanse waterstof

De import van Tasmaanse groene waterstof naar Rotterdam biedt kansen. Dit blijkt uit een studie van het Havenbedrijf Rotterdam en de regering van Tasmanië.

Eind 2021 hebben het Havenbedrijf Rotterdam en de Tasmaanse regering een memorandum of understanding getekend om de haalbaarheid van de export van groene waterstof naar Rotterdam te onderzoeken. Uit de studie blijkt dat de afstand van de Tasmaanse haven Bell Bay naar Rotterdam geen beperkende factor is.

Tasmaanse groene waterstof

De kosten van het transport van de groene waterstof vanuit Tasmanië vallen volgens de studie weg tegen de relatief lage kosten die bij de productie van groene waterstof in Tasmanië komen kijken. Het Australische eiland is geschikt voor het grootschalig opwekken van elektriciteit met behulp van windturbines, waterkracht- en zonne-energie-installaties. Ten noorden van het eiland zijn de omstandigheden geschikt voor de bouw van grote offshore windparken. Na de opgewekte groene waterstof zal in Noordwest Europa voorlopig veel vraag zijn, aangezien de industrie er wil vergroenen om de CO2-reductiedoelstellingen te halen.

Zie ook: Start aanleg Rotterdamse waterstofleiding na de zomer

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!