Selecteer Pagina

Module op zijn plaats gezet in Moerdijk

door | 29 mrt, 2024 | Duurzaamheid, Nieuws, Petrochemie

Module

Foto: Shell

Op het terrein van Shell in Moerdijk is een grote nieuwe module geïnstalleerd. Dit maakt deel uit van het project Skyline, waarmee het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen omlaag gaan.

Eerder deze maand is de reusachtige TLE-module bij het Shell Energy and Chemicals Park Moerdijk geïnstalleerd. Eerst werd de 240 ton wegende module van de ‘Skyline-parkeerplaats’ – waar verschillende grote projectonderdelen staan te wachten tot deze worden geïnstalleerd – naar de kraakinstallatie getransporteerd.

Module gehesen

Vervolgens werd de module op zijn plek bovenop het fornuis gehesen. Volgens Shell verliep dit vlot – binnen anderhalf uur – en volgens het boekje. Het bedrijf spreekt van een belangrijke klus, die ‘op rolletjes’ is verlopen. Bij het voorbereidende werk, het transport over het terrein en het plaatsen van de module waren ongeveer veertig mensen betrokken, onder wie ook medewerkers van contractors.

Skyline

In 2020 kondigde Shell het project Skyline aan, dat tot een hogere efficiency en minder CO2-uitstoot moet leiden. Bij het project worden zestien oude kraakfornuizen vervangen door acht nieuwe. Deze zijn niet alleen efficiënter, maar zorgen ook voor 10 procent minder CO2-uitstoot.

Zie ook: Shell viert hoogste punt Skyline-project

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!