Selecteer Pagina

Module biobrandstoffen­fabriek aangekomen in Pernis

door | 1 dec, 2023 | Duurzaamheid, Nieuws, Petrochemie

Biobrandstoffenfabriek

Foto: still video Shell/LinkedIn

Shell laat weten dat een van de grootste modules van de nieuwe biobrandstoffenfabriek in Pernis is aangekomen. Inmiddels is deze ook geïnstalleerd.

De module voor de biobrandstoffenfabriek arriveerde over water vanuit India. Het is een van de grootste modules voor de nieuwe plant. De 3.000 ton wegende installatie is 18 meter breed, 30 meter lang en 45 meter hoog. Shell laat weten dat de module ‘met veel precisie’ op zijn plek is gezet in het Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam.

Capaciteit biobrandstoffenfabriek

In het najaar van 2021 startten de bouwwerkzaamheden voor de biobrandstoffenfabriek, die op het terrein van Shell Pernis wordt gebouwd en de naam ‘HEFA’ heeft gekregen. De biobrandstoffenfabriek krijgt een capaciteit van 820.000 ton per jaar. Het wordt de grootste fabriek in zijn soort voor de productie van duurzame vliegtuigbrandstof en hernieuwbare diesel. Naar verwachting gaat de plant in 2024 in bedrijf. De brandstoffen worden gemaakt uit afval, zoals gebruikt frituurvet, dierlijk vet en andere industriële en agrarische restproducten.

Zie ook: Drone inspecteert tankdaken bij Shell

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!