Selecteer Pagina

Drone inspecteert tankdaken bij Shell

door | 28 nov, 2023 | Innovatie, Nieuws, Petrochemie

Drone

Foto: still video Shell/X

Shell gaat een drone gebruiken voor de inspectie van de daken van tanks bij de raffinaderij in Pernis. Dit biedt voordelen op het gebied van tijd, kosten en veiligheid.

Voor de inspectie van tankdaken dienen medewerkers van Shell nu nog het dak te beklimmen. “We moeten zo’n twee keer per week de tanks op. Dat zijn er zestig, met een floating roof. Dan kijken we of er afwijkingen op het dak zijn en als er water op staat, drainen we dat eraf”, vertelt Wouter ’t Jong, productiespecialist ROM bij Shell in een bedrijfsvideo op X.

Voordelen drone

In de toekomst zal dit niet meer nodig zijn, maakt Berry Mulder duidelijk, asset of the future lead bij Shell. Hij licht toe: “Binnenkort introduceren wij drones die de tanks van boven af fotograferen. Ze vliegen autonoom en worden op afstand bestuurd, dus er is niemand meer op site nodig.” Shell werkt hiervoor samen met het bedrijf Skeye uit Heinenoord. “We zijn enorm blij met dit soort digitale oplossingen. Het helpt ons om structureel tijd en geld te besparen en het maakt onze werkplek er ook nog eens veiliger op”, aldus ’t Jong.

Zie ook: Nieuwe robot bij Shell Pernis

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!