Fijn u weer in Europoort Kringen te ontmoeten, hoop dat het u goed gaat in 2022!

In de titel van deze column schrijf ik ‘maar ik dan’ Nu bedoel ik niet letterlijk mijzelf maar de ‘ík’ van ieder mens. De reden dat ik deze vraag stel is, dat ik mij – al een tijd – serieus afvraag waar de mens blijft in al het geweld van ‘meten = weten’. Heeft u dat ook wel eens? Naar mijn bescheiden mening is niet alles te meten noch vast te stellen op basis van gemiddelden of met het gebruik van algoritmen. Een mens is immers geen gemiddelde en een algoritme slechts een slimme rekenformule. Echter, deze laatste is er wel één die bijvoorbeeld bepaalt wat we op welke plek te zien krijgen op ‘social media’ maar dat even daargelaten.

Wilt u dit artikel in z'n geheel lezen?

Log dan eerst in of kijk onder 'abonneren' of er een abonnement op Europoort Kringen voor u bij zit.