Selecteer Pagina

Mega-zonnedakinstallatie geopend op Maasvlakte

door | 7 jul, 2023 | Duurzaamheid, Energie, Haven

Zonnedak

Foto: Sunrock

Op het 210.000 vierkante meter grote dak van een warehouse op de Maasvlakte is een zonnedak in gebruik genomen. De installatie beschikt over een geïnstalleerd vermogen van 25 megawatt.

Zonne-energieontwikkelaar Sunrock plaatste de zonnepanelen op het dak van Patrizia op de Maasvlakte. De panelen wekken voldoende energie op om ongeveer 8.000 huishoudens van elektriciteit te voorzien. Het is niet voor het eerst dat beide partijen samenwerken. Er staan al zonne-energiesystemen op de daken van Patricia’s warehouses in Europa, goed voor een geïnstalleerd vermogen van 53 megawatt. Het doel is om dit vermogen te verdubbelen.

Meer zonnedaken

“Toen wij in 2021 het distributiecentrum op de Maasvlakte verwierven voor 230 miljoen euro, was dat de grootste logistieke vastgoeddeal in Nederland ooit”, verklaart Emile Poort, country head Netherlands bij Patrizia. “Nu, in onze samenwerking met Sunrock, hebben we een nieuwe duurzaamheidsstandaard gezet met de grootste zonne-energie-installatie op een dak in Nederland, en dit is nog maar het begin van onze pan-Europese reis naar hernieuwbare energie in de logistieke sector. De grote daken en de typisch grote oppervlakte van logistieke complexen zijn ideaal voor de installatie van PV-systemen.” Onderzoek van de Europese Commissie wijst uit dat het mogelijk is om op de daken van logistieke complexen in Europa 570 gigawatt aan zonne-energiesystemen te installeren.

Zie ook: Zonnepanelen op dak buizenproducent

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!