Selecteer Pagina

Marktinformatiedag Zon op de Slufter

door | 10 nov, 2023 | Duurzaamheid, Energie, Haven, Nieuws

De Slufter

Het Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf houden op 27 november een marktinformatiedag voor de tender Zon op de Slufter. Het gaat hier om een tender voor de realisatie van een drijvend zonnepark.

In het depot De Slufter slaan Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam verontreinigde baggerspecie op. Om efficiënt met de beschikbare ruimte om te gaan, willen zij het depot ook gebruiken voor de opwek van zonne-energie. In De Slufter is 80 hectare wateroppervlak beschikbaar voor het realiseren van een drijvend zonnepark.

Zonrijk

Volgens Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam is De Slufter een van de meest zonrijke plekken in Nederland. Het gebied kan in potentie een geïnstalleerd vermogen van ongeveer 128 MWp kwijt. Daarmee zou het het grootste drijvende zonnepark van Europa worden. Met de exploitant van dit gebied willen beide partijen een contract voor 27 jaar afsluiten.

Marktinformatiedag

De tender hiervoor begint rond de jaarwisseling. Op maandag 27 november wordt in het bezoekerscentrum De Slufter een marktinformatiedag gehouden. Volgend jaar zal de partij worden gekozen die het drijvende zonnepark zal realiseren.

Zie ook: Mega-zonnedakinstallatie geopend op Maasvlakte

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!