Selecteer Pagina

LyondellBasell belooft te verduurzamen

door | 17 okt, 2023 | Duurzaamheid, Energie, Nieuws, Waterstof

In een intentieverklaring die is afgesloten met de overheid belooft LyondellBasell de CO2-uitstoot naar beneden te brengen. Het doel is om deze met 35 tot 55% te verminderen in vergelijking met 2020.

In een intentieverklaring tussen de overheid en het bedrijf stelt LyondellBasell zijn CO2-uitstoot voor 2030 te verminderen met 0,35 tot 0,55 megaton. Het wil dit doel op drie manieren bereiken. Ten eerste wil het gedeeltelijk overstappen naar groene elektriciteit, ten tweede wil het deels de overstap zetten van aardgas naar waterstof als brandstof. De derde route is het benutten van CCS als de eerste twee opties op korte termijn niet afdoende blijken te zijn.

Plannen LyondellBasell

Ook is LyondellBasell van plan om met andere bedrijven in een stoomnetwerk te investeren, dat de uitwisseling van restwarmte tussen fabrieken mogelijk maakt. Verder wil het bedrijf het productieproces circulair maken door het gebruik van biogrondstoffen, wil het meer investeren in chemische recycling  en onderzoekt het de mogelijkheid om CO2 te hergebruiken in plaats van op te slaan.

Het kabinet sluit intentieverklaringen af met verschillende grote industriële bedrijven. Dit moet medio volgend jaar leiden tot een ‘maatwerkaanpak’ en bindende afspraken.

Zie ook: Shell wil uitstoot verlagen met nieuwe projecten

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!