Selecteer Pagina

Koper voor HES Hartel Tank Terminal

door | 23 nov, 2023 | Nieuws, Opslagtanks

HES Hartel Tank Terminal

Foto: Impala Terminals Group

Impala Terminals Group neemt de HES Hartel Tank Terminal over. Dit is de uitkomst van een veiling, nadat de terminal begin dit jaar failliet ging.

Impala Terminals Group is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich richt op de handel in grondstoffen. Het neemt de HES Hartel Tank Terminal over, waarvan de bouw eind vorig jaar werd stilgelegd na een aantal tegenslagen. Daarop werd in januari dit jaar de vorige eigenaar, HES Hartel Tank Terminal BV, failliet verklaard en volgde een veiling voor de verkoop van de terminal.

Afbouwen HES Hartel Tank Terminal

Het bedrijf laat weten dat het de komende twee jaar tussen de 90 en 100 miljoen euro investeert in het afbouwen van de terminal. Volgens curator Carl Hamm is het belangrijk dat dit gebeurt en de terminal in bedrijf wordt genomen. Hij spreekt van een goede uitkomst voor de betrokken partijen.

Vijftig opslagtanks

De HES Hartel Tank Terminal wordt omgedoopt tot ‘Impala Energy Infrastructure Netherlands’. De faciliteit zal worden gebruikt voor de op- en overslag van brandstoffen. De terminal heeft een opslagcapaciteit van 1,3 miljoen kubieke meter en bestaat uit ruim vijftig opslagtanks. Hierin kunnen ook biobrandstoffen worden opgeslagen.

Ontplooien

Sjoerd Bazen, ceo van Impala Energy Infrastructure, spreekt van een ‘uitermate positieve ontwikkeling’ voor het bedrijf. “Vooral omdat we hiermee onze klanten een sterke en strategisch gelegen faciliteit bieden in de belangrijke handelsregio Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen. We kijken ernaar uit om onze activiteiten in de regio te ontplooien in samenwerking met verschillende partners in en rond de haven, waaronder het Havenbedrijf Rotterdam.”

Zie ook: Mogelijk ‘Rotterdamse oplossing’ voor HHTT

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!