Selecteer Pagina

Kennisagenda strategische autonomie voor grondstoffen

door | 28 aug, 2023 | Duurzaamheid, Nieuws

Demissionair minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat heeft de Kennisagenda strategische autonomie voor grondstoffen in ontvangst genomen. Deze is haar aangeboden door ChemistryNL.

De kennisagenda werd de demissionair minister overhandigd door Jacqueline Vaessen van ChemistryNL op een bijeenkomst in Den Haag. Volgens Adriaansens is het niet alleen een technische, maar ook een geopolitieke agenda. Zij is opgesteld op initiatief van Topsector ChemistryNL en het MaterialenNL Platform door vertegenwoordigers van de overheid, onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven, waaronder Nobian, Shell en Nyrstar.

Strategische autonomie

“We weten dat we dit als Nederland, als Europa, niet alleen kunnen en dat we een weg moeten vinden om samen te werken met de wereld om ons heen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het ons gaat lukken”, aldus Adriaansens.  Volgens Vaessen moeten industrie en politiek ‘het schijnbaar onbeperkte aanbod van materialen niet langer als een gegeven zien’.  Zij stelt dat de maatschappij en economie zich moeten voorbereiden op een nieuwe werkelijkheid als het gaat om materialengebruik, het beheersen van risico’s en ontwikkelen van oplossingsrichtingen.

Zie ook: Nieuwe grondstoffen vergen ruimte in de haven

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!