Selecteer Pagina

Kemira verkoopt olie- en gasportfolio

door | 7 dec, 2023 | Nieuws, Petrochemie

Olie- en gasportfolio

Foto: Google Street View

Kemira doet zijn olie- en gasportfolio van de hand aan Sterling Speciality Chemicals. Voor de fabriek in de Botlek zijn er geen gevolgen.

Het Finse bedrijf heeft hiertoe een overeenkomst gesloten met Sterling Specialty Chemicals, dat een Amerikaanse dochteronderneming is van de Indiase Artek Group. Dit maakt het voor Kemira mogelijk om zich te concentreren op zijn kernactiviteiten. Met de overname is een bedrag van ongeveer 430 miljoen euro gemoeid.

Botlek

Circa 250 medewerkers van Kemira treden hierdoor in dienst bij Sterling Specialty Chemicals. Voor de fabriek van Kemira in de Botlek heeft de transactie geen gevolgen. De NLP (novel liquid polymer)-plant is onderdeel van de verkoop, maar Kemira zal deze blijven opereren wat in een langetermijnovereenkomst is vastgelegd. Ook blijven de medewerkers in de Botlek voor Kemira werkzaam.

Geen olie- en gasportfolio

“De afstoting van de olie- en gasactiviteiten zal onze focus op duurzaamheid en onze strategische prioriteiten verduidelijken: we willen uitbreiden in water, een leidende duurzame energieportfolio en digitale dienstenbusiness opbouwen. Deze stap versterkt ons vermogen om te zoeken naar groei binnen onze waterbehandeling en pulp- en paperactiviteiten en ook om nieuwe groeimogelijkheden te verkennen”, verklaart Petri Castren, ceo bij Kemira.

Zie ook: Castelein verkozen tot Havenman van het Jaar

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!