Selecteer Pagina

Castelein verkozen tot Havenman van het Jaar

door | 6 dec, 2023 | Haven, Nieuws

Havenman van het Jaar

Allard Castelein

Allard Castelein is verkozen tot Havenman van het Jaar 2023. Hij was tot deze zomer ceo van het Havenbedrijf Rotterdam.

De stichting Havenman/vrouw van het Jaar hanteert twee criteria voor het geven van deze onderscheiding. Iemand moet een positieve bijdrage hebben geleverd aan de maritieme en industriële ontwikkeling van de Rotterdamse haven of er wordt gekozen op grond van zijn of haar verdiensten in het verleden. Naar het oordeel van de jury is bij Allard Castelein beide het geval.

Vijftig projecten

Sinds zijn aantreden in 2014 bij het Havenbedrijf Rotterdam heeft Castelein het voortouw genomen In de ingrijpende omslag die de haven moet doormaken. Onder zijn leiding is een portfolio van ongeveer vijftig projecten ontstaan, die allemaal op de energietransitie zijn gericht. Een aantal hiervan is tot een doorbraak of afronding gekomen, zoals de investering van Gasunie in het waterstofnetwerk, de vergunning voor de groenewaterstoffabriek van Eneco, de aanleg van Porthos, de uitrol van walstroom en de warmteleiding.

43e Havenman van het Jaar

De onderscheiding wordt sinds 1981 uitgereikt. Castelein is de 43e prominent die deze mag ontvangen. Hij is de opvolger van Jan Overdevest, ceo van de Waalhaven Group. Castelein krijgt de onderscheiding traditiegetrouw op de tweede maandag van het nieuwe jaar uitgereikt. Hierbij zullen oud-Havenmannen en -vrouwen, havenautoriteiten, leden van de havengemeenschap en journalisten aanwezig zijn.

Zie ook: Siemons opvolger a.i. van Castelein bij havenbedrijf

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!