Selecteer Pagina

‘Investeringen in waterstof lopen achter’

door | 28 jul, 2023 | Nieuws, Waterstof

Marcel Galjee (archiefoto: Pierre Crom)

De investeringen in waterstof lopen in Nederland achter op de ambities. Dit stelt voorzitter Marcel Galjee van de brancheorganisatie NLHydrogen.

Hij noemt het de huidige realiteit. “Omdat subsidies er nog niet zijn, vergunningen nog niet kunnen worden afgegeven, er nog discussies zijn over de veiligheid van transport, enzovoorts. Beleid en technologische ontwikkeling lopen nog niet synchroon. Daardoor ontstaat er een gat tussen ambitie en realiteit. Als vereniging willen we bedrijven en kennisinstellingen dan ook helpen de juiste investeringen te krijgen”, aldus Galjee op de website van NLHydrogen.

Investeringen in waterstof

Tevens vindt de voorman van de waterstofbrancheorganisatie dat ‘we het veel meer moeten gaan hebben over de duurzame economie die we aan het bouwen zijn’. Hij verklaart: “We moeten ons daarbij niet steeds blijven afvragen welke wereld we te verliezen hebben, maar juist kijken naar welke wereld we te winnen hebben. Daarbij moeten we leren van onze fouten – zoals we eerder met windenergie hebben gemaakt. We wilden als land het ontwikkelgeld niet betalen, subsidies bleven uit, waardoor veel bedrijven naar het buitenland zijn gegaan. Met wind op zee hebben we dit weer ingehaald.”

Zie ook: Waterstofbranchevereniging officieel van start

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!