Selecteer Pagina

Historisch veilinggebouw in nieuwe handen

door | 15 jan, 2024 | Haven, Nieuws

Historisch veilinggebouw

Foto: Hannah Anthonysz Photography/Havenbedrijf Rotterdam

De Citrusveiling in M4H is verkocht door het Havenbedrijf Rotterdam. Het historische veilinggebouw komt in handen van Prime Pitch.

De Citrusveiling is een uit de jaren vijftig stammend rijksmonument. Er werd fruit vanuit de hele wereld geveild. Het in- en exterieur van het gebouw aan de Marconistraat is nog in zo goed als originele staat. Het Havenbedrijf Rotterdam zocht naar een koper die voor een nieuw gebruik van het historische veilinggebouw zorgt. Bovendien moet het van toegevoegde waarde zijn voor het Rotterdam Makers District.

Historisch veilinggebouw

Het gebouw komt in handen van vastgoedontwikkelaar Prime Pitch, dat het met enkele partners wil omturnen tot ‘De Citrus Club’. Het wordt een ontmoetingsplek voor congressen, film, theater en muziek. Ook komen er een restaurant en kantoorruimtes. Volgens het Havenbedrijf Rotterdam passen de plannen uitstekend ‘binnen de randvoorwaarden van het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente Rotterdam’. “De Citrus Club wordt een nieuw en herkenbaar brandpunt in M4H met behoud van de historie en de kwaliteit van het gebouw. Een concept dat gericht is op samenwerking met ondernemers in het Makers District en ook een ontmoetingsplek is voor bewoners uit de omliggende woonwijken”, aldus het havenbedrijf.

Zie ook: Nieuw verzamelgebouw ‘visitekaartje’ voor M4H

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!