Selecteer Pagina

Nieuw verzamelgebouw ‘visitekaartje’ voor M4H

door | 14 dec, 2023 | Duurzaamheid, Haven, Nieuws

M4H

Afbeelding: Havenbedrijf Rotterdam

Dura Vermeer Heyma en het Havenbedrijf Rotterdam hebben een contract getekend voor de bouw van een nieuw verzamelgebouw. Volgens het Havenbedrijf wordt dit nieuwbouwproject hét visitekaartje van M4H Rotterdam.

Het nieuwe gebouw wordt gerealiseerd op het voormalige Ferro-terrein in het Galileipark. Het is een herbestemming van het voormalige kantoor van Ferro uit 1969. Op het perceel van ongeveer 1.800 vierkante meter komt een verzamelgebouw met circa 7.400 vierkante meter kantoorruimte en zo’n 700 vierkante meter bedrijfsruimte. Er komen ongeveer 300 werknemers te werken.

Biobased gevel

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij de totstandkoming van het pand. Zo wordt het bestaande casco hergebruikt, komt er een grotendeels biobased gevel, is het energielabel A+++ en komen er zonnepanelen op het dak. Het pand wordt gebouwd volgens de normen voor ‘bijna energieneutrale gebouwen’, BREEAM-NL outstanding en wordt gasloos opgeleverd. Tijdens de bouw wordt de uitstoot geminimaliseerd door het gebruik van elektrische hulpmiddelen.

M4H Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam noemt het nieuwbouwproject hét visitekaartje van M4H Rotterdam. Dit vormt samen met RDM Rotterdam het Rotterdam Makers District. Het Galileipark in M4H Moet een aantrekkelijk vestigingsklimaat bieden voor de nieuwe generatie maritieme maakbedrijven die zich richten op de energietransitie, mobiliteit en circulariteit.

Zie ook: PortXL naar RDM

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!