Selecteer Pagina

Havenbedrijfsleven vraagt zekerheid

door | 23 jan, 2024 | Duurzaamheid, Haven, Nieuws

Informateurs

Foto: Danny Cornelissen

In een brief aan informateur Ronald Plasterk vraagt het Rotterdamse havenbedrijfsleven om ‘heldere en voorspelbare wet- en regelgeving’. “Alleen dan landen de noodzakelijke investeringen in Nederland.”

Deltalinqs-voorzitter Victor van der Chijs wijst er in het schrijven op dat ‘snelle verduurzaming van het industriecluster in het Rotterdamse havengebied cruciaal is om de nationale klimaatdoelen te halen’. Hij pleit voor een Transitiewet. Hiermee kunnen vergunningen sneller worden uitgegeven voor het uitbreiden van energie-infrastructuur en het verduurzamen van bedrijven.

Zorgen havenbedrijfsleven

Daarnaast vindt Van der Chijs dat Nederland een industriepolitiek moet voeren, die investeringen in onderzoek en groene technologie stimuleert. De havenbedrijven maak zich het meeste zorgen over de krapte op het elektriciteitsnet, het tekort aan stikstofruimte en wat Van der Chijs ‘het ontbreken van toekomstbestendige regels’ noemt. Een laatste punt dat Plasterk wordt meegegeven, is het tekort aan personeel. Deltalinqs vraagt om een ‘gerichte strategie om gekwalificeerd personeel op te leiden, dit zodat de Rotterdamse haven ook in de toekomst een bron van bestaanszekerheid en welvaart blijft’.

Zie ook: Deltalinqs trekt coordinator HCCE-agenda aan

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!