Selecteer Pagina

Deltalinqs trekt coördinator HCCE-agenda aan

door | 13 apr, 2023 | Haven, Nieuws, Opleidingen

HCCE-agenda

Antje Koster (foto: Deltalinqs)

Deltalinqs heeft Antje Koster aangetrokken als programmadirecteur sociale transitie. Zij wordt de coördinator van de activiteiten uit de HCCE-agenda.

Per 1 juli 2023 wordt Antje Koster programmadirecteur sociale transitie bij Deltalinqs. Ze gaat zich bezighouden met vraagstukken op het gebied van de arbeidsmarkt in Rotterdamse haven en industrie. Ook wordt ze coördinator van de activiteiten uit de Human Capital Coalitie Energietransitie (HCCE)-agenda. Onlangs bond Deltalinqs Frits Gronsveld, nu nog collegevoorzitter van het Scheepvaart en Transport College, aan zich als aanjager en versneller van de HCCE-agenda.

HCCE-agenda

Koster is nu nog manager Human resources bij HES International. Daarvoor werkte ze onder meer bij Vopak en vakbond FNV. “Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan met de belangrijke en urgente Human Capital-agenda van Deltalinqs en wil daarbij graag mijn brede ervaring inzetten voor de toekomst van de Rotterdamse haven- en industriegemeenschap”, aldus Koster.

‘Cruciaal’

“Wij zijn erg blij met de komst van Antje en de invulling van deze vacature op senior-niveau”, stelt Bas Janssen, directeur van Deltalinqs. “De urgentie voor het werven, vasthouden en bij- en nascholen van personeel bij de mainportbedrijven is cruciaal voor de transities waar zij voor staan. Ons motto is immers: ‘Samen moeten we de haven maken’. Daarbij is het belangrijk dat we ons als collectief inzetten voor het beter benutten van het volledige arbeidspotentieel van de regio Rijnmond, onder andere door expliciet te werken aan een diverse en inclusieve haven.”

Zie ook: Aanjager en versneller voor Human Capital-agenda

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!