Selecteer Pagina

Havenbedrijf sluit contracten voor droge ingenieursdiensten

door | 31 mei, 2024 | Infrastructuur, Nieuws

Droge ingenieursdiensten

Foto: Havenbedrijf Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft raamcontracten gesloten voor droge ingenieursdiensten. Het heeft met name geselecteerd op samenwerking en partnership.

Het betreft twee soorten raamcontracten. Ten eerste gaat het om multidisciplinaire projecten, zoals gebiedsontwikkeling, gebiedsinrichting en de aanleg van viaducten. Hiervoor zijn contracten gesloten met Arcadis, Antea en Movares. Daarnaast zijn met Fugro en IV Infra raamcontracten sloten voor monodisciplinaire projecten, zoals de aanleg van wegen en inritten.

Droge ingenieursdiensten

Volgens het Havenbedrijf Rotterdam lag de nadruk van de tenders op veiligheid, duurzaamheid en digitalisering. Op verzoek van het havenbedrijf stelt elk ingenieursbureau een ‘compact kernteam’ samen, dat aandacht besteedt aan deze speerpunten. Het zegt vooral te hebben geselecteerd op de elementen samenwerking en partnership.

Partners

De overeenkomsten hebben een looptijd van vier jaar, met een optie voor nog eens vier jaar. Het havenbedrijf zegt zich hierdoor te verzekeren van een samenwerking met dezelfde ingenieursbureaus voor een periode van maximaal acht jaar. “Het havenbedrijf zoekt geen opdrachtnemers, maar partners om de technische begeleiding van de duurzame ontwikkeling van de haven van Rotterdam vorm te geven”, licht Egbert van der Wal toe, hoofd project development bij het Havenbedrijf Rotterdam.

Zie ook: Samenwerking voor duurzame vliegtuigbrandstof

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!