Selecteer Pagina

Havenbedrijf en Wereldhavendagen met elkaar verder

door | 22 jan, 2024 | Haven, Nieuws

Wereldhavendagen

Het Havenbedrijf Rotterdam en de Stichting Wereldhavenfestival hebben een nieuw sponsorcontract gesloten. Ook de komende vijf jaar blijft het havenbedrijf als sponsor aan de Wereldhavendagen verbonden.

Volgens het Havenbedrijf Rotterdam past een voortzetting van de samenwerking ‘prima’ in het sponsorbeleid. Het streeft ernaar om de band tussen stad en haven intact te houden, zeker nu de haven steeds meer naar het westen verdwijnt. Daarmee raakt zij ‘uit zicht’ van de Rotterdammer, terwijl de haven nog altijd zeer relevant is voor de stad, aldus het havenbedrijf.

‘Prachtige opmaat’

De Wereldhavendagen, die jaarlijks in september worden gehouden, biedt bezoekers de mogelijkheid om kennis te maken met de laatste ontwikkelingen in de haven. “Het laat de bewoners uit de regio kennis maken met de moderne haven en stimuleert jongeren om in de haven te gaan werken. We zijn er trots op dat mede dankzij onze ondersteuning de Wereldhavendagen is uitgegroeid tot een nationaal evenement waar jaarlijks honderdduizenden bezoekers op af komen. We willen met dit nieuwe contract de stichting graag helpen om van de komende periode een prachtige opmaat te maken richting het gouden jubileumjaar 2027”, zegt Vivienne de Leeuw, cfo van het Havenbedrijf Rotterdam.

47e editie Wereldhavendagen

Sabine Bruijnincx, directeur van de Wereldhavendagen, zegt blij te zijn met het Havenbedrijf Rotterdam als hoofdsponsor van de Wereldhavendagen in de komende vijf jaar. “Gezamenlijk kijken we vooruit – naar ons vijftigjarig jubileum, maar natuurlijk eerst naar 6, 7 en 8 september 2024, wat nu al een onvergetelijke 47e editie belooft te worden.”

Zie ook: Onderzoek wijst uit: haven wil verduurzamen

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!