Selecteer Pagina

Grote belangstelling voor Zon op de Slufter

door | 29 nov, 2023 | Duurzaamheid, Energie, Haven, Nieuws

De Slufter

De marktinformatiedag voor Zon op de Slufter heeft een groot aantal belangstellenden getrokken. Ongeveer 70 personen van 35 bedrijven woonden de bijeenkomst bij.

Het Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf hielden deze week een marktinformatiedag voor de tender Zon op de Slufter. Het ging daarbij om de om een tender voor de realisatie van een drijvend zonnepark. Vanwege de grote belangstelling werd de bijeenkomst niet in het bezoekerscentrum bij de Slufter maar in Futureland gehouden.

De Slufter

In het depot op de Maasvlakte slaan Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam verontreinigde baggerspecie op. Om efficiënt met de beschikbare ruimte om te gaan, willen zij het depot ook gebruiken voor de opwek van zonne-energie. In De Slufter is 80 hectare wateroppervlak beschikbaar voor het realiseren van een drijvend zonnepark.

Zonrijk

Volgens Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam is de locatie een van de meest zonrijke plekken in Nederland. Het gebied kan in potentie een geïnstalleerd vermogen van ongeveer 128 MWp kwijt. Daarmee zou het het grootste drijvende zonnepark van Europa worden. Met de exploitant van dit gebied willen beide partijen een contract voor 27 jaar afsluiten.

Binnenkort in Europoort Kringen meer over het project Zon op de Slufter.

Zie ook: Drone inspecteert tankdaken bij Shell

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!