Selecteer Pagina

Gemeente financiert haalbaarheidsonderzoek naar walstroom

door | 1 nov, 2023 | Duurzaamheid, Haven, Nieuws

Bedrijven die overwegen walstroom aan te bieden, kunnen op kosten van de gemeente Rotterdam een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren. De gemeente financiert dit voor 80 procent tot een maximum van 20.000 euro.

Voorwaarde is wel dat bedrijven gebruik maken van drie voorgeselecteerde adviesbureaus voor de uitvoering van het haalbaarheidsonderzoek. Ook dienen bedrijven te zijn gevestigd in Rotterdam, en moeten zij beschikken over een kade en een of meer ligplaatsen voor zee- en binnenvaart. De gemeente biedt begeleiding voor het aanvragen en laten uitvoeren van het haalbaarheidsonderzoek. Nadien biedt zij advies aan over mogelijke volgende stappen.

Inhoud haalbaarheidsonderzoek

Het onderzoek omvat verschillende aspecten, zoals een inventarisatie van de vraag naar elektriciteit door afmerende schepen, een technisch basisontwerp van een walstroominstallatie en de inventarisatie van een elektrische aansluiting en mogelijke koppeling met eigen opwekking. Verder wordt er een inventarisatie gemaakt van eventuele koppelmogelijkheden met laadinfrastructuur voor voertuigen of mobiele werktuigen. Ook wordt gekeken naar een business case inclusief mogelijke onrendabele top.

Zie ook: Rijk legt 180 miljoen bij voor walstroominstallaties

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!