Selecteer Pagina

Gasunie sluit raamcontracten af

door | 17 jan, 2024 | Infrastructuur, Nieuws

Raamcontracten

Foto: Gasunie

Gasunie wil haar infrastructuur onderhouden en klaar maken voor de energietransitie. Hiervoor heeft het een aantal langlopende raamcontracten afgesloten.

Het gaat om tienjarige raamcontracten met verschillende engineerings- en adviesbureaus. Gasunie zegt behoefte te hebben aan continuïteit en ‘voorspelbaarheid’ van het werk. Met het sluiten van de contracten is een bedrag gemoeid van ongeveer 280 miljoen euro.

Raamcontracten

Hiervoor heeft het deze week tijdens een bijeenkomst contracten afgesloten met de volgende bedrijven: Bilfinger Tebodin, Sweco Nederland, Fugro, REARC Energy, WSP+Witteveen&Bos en Antea Group. De contracten zullen in verschillende stadia worden opgeleverd. In de raamcontracten is ruimte ingebouwd voor ‘zekerheden’ en ‘continu verbeteren’.

Projecten

Een van de grote projecten waar Gasunie aan werkt is de aanleg van het landelijke waterstofnetwerk, waar onder meer de Delta Rhine Corridor deel van uitmaakt. Ook heeft Gasunie werk aan het onderhoud van huidige stations en installaties die voor gastransport worden gebruikt.

Zie ook: Gasunie sluit contract voor afname windenergie

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!